søndag 20. juni 2010

ARI BEHN

Ari Behn, Ari Mikael Behn, født 30. september 1972, fødested Århus, Danmark. Forfatter. Foreldre: Spesialpedagog Olav Bjørshol (1952–) og rosenterapeut Marianne Solberg Behn (1953–). Gift 24.5.2002 med prinsesse Märtha Louise
…………………………………………………………………………….
Da han debuterte med Trist som faen, gikk han uredd inn i den offentlige kulturdebatten og beskyldte sine eldre kolleger for å befinne seg i faktahelvetet. Trist som faen handler om unge menn som ikke finner sin plass i verden. En anmelder gav boken terningkast seks, og andre aviser fulgte opp med god omtale. I ren lykkerus tatoverte Ari Behn terningkastet på høyre overarm. Bevisst brukte han media for å få oppmerksomhet, og boken ble en stor salgssuksess. 
………………………………………………………………………….
 I en periode bodde paret i New York før de slo seg ned i landlige omgivelser i Lommedalen i Bærum. Her kombinerer Ari Behn rollen som prinsessegemal, småbarnsfar og forfatter.
Utdrag fra Store Norske Leksikon


Ari Behn (og prinsesse Märtha Louise) representerer så mye mer enn ovenstående faktacollage, men dette dannet likevel bakgrunnen til det limerick jeg skrev da ryktet om hans prinsesseerobring nådde nyhetene.


En terningkastdikter fra Moss
skrev bøker om tristhet og tross
Så kastet han berta,
fikk 6 hos a Märtha
og entret balkongen i floss

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar