søndag 20. juni 2010

HOMOFILI

Se bildet i full størrelse

- Kirken er besatt av homofili

Av Inger-Marit Sæby 07.09.2008 kl. 10:37 Kilde: VG NETT
(VG Nett) Erkebiskop Desmond Tutu mener kirkens besettelse og fokus på homofili overskygger de virkelige og viktige problemene i verden.

Jeg tror Gud gråter, og jeg mener kirken ikke burde henge seg opp i dette spørsmålet, da det er helt irrelevant, sa Desmond Tutu på en konferanse for kirkeledere i Storbritannia denne helgen.
Erkebiskopen mener den anglikanske kirkens fokus på seksualitet går på bekostning av andre viktige saker, som for eksempel bekjempelse av fattigdom. Han anklaget også flere kristne for å gå i mot Jesu budskap i deres behandling av homofile, ved at de «forfølger de som allerede er forfulgt».
Tutu fortalte at han noen ganger skammet seg over sine medkristne som heller fokuserte på å diskutere homofili-spørsmålet, enn å hjelpe de 30.000 som dør av sult og fattigdom hver dag.
                                                                                                            VG Nett sept. 2008

Selv om erkebiskop Desmond Tutu ved denne uttalelsen først og fremst refererer til forholdene i den anglikanske kirke, er det ikke tvil om at Den norske kirke har hatt den samme slagside i sin offentlige opptreden.
Det var dette som i sin tid ga inspirasjon til limericken som er gjengitt nedenfor.

En gudfryktig mann ifra Kjærre
fikk et innsidetips fra Vårherre:
"Tross alt vil jeg si,
selv om homofili
er ille; ditt stivsinn er verre"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar